Home Nieuws AIDI Resultaten Kwekers Referenties Artikels Contact

Artikels

Jonge duiven na het spenen
15-1-2020
 


Eddy Noël

Jonge duiven groeien al snel op en worden vervolgens gespeend, waarna ze mooi moeten kunnen uitgroeien tot volwaardige atleten. Hoe doe je dat nu best? Vele wegen leiden naar Rome, maar nog veel meer helemaal niet natuurlijk.
Eén van de allerbelangrijkste dingen is een gezonde darmflora. Dat zorgt voor een goed immuunsysteem en de goede werking er van. Dat resulteert op zijn beurt dan weer in een goede gezondheid, een goede energievoorziening, sneller herstel en vitalere duiven, waardoor ze veel beter gewapend zijn tegen stresstoestanden zoals na het spenen, na entingen, de eerste opleervluchten enz.

AIDI Super Kweek is een licht verteerbare mengeling. Ze bevat voldoende opneembare eiwitten die tenslotte de bouwstenen zijn voor opgroeiende duiven en heeft een relatief hoog gehalte aan onverteerbare koolhydraten.  Deze functioneren niet alleen als meest geschikte leefomgeving  voor allerlei soorten goede bacteriën maar doen tevens dienst als prebiotica. Dat is dan weer heel belangrijk voor een veel betere werking van probiotica. Dan heb je het cirkeltje rond voor een gezonde sterke darmflora en van gezondheid blakende dartele jonge vogels.
Wij raden aan de gespeende jonge duiven tot wanneer ze opgeleerd zijn dagelijks te voorzien van voldoende AIDI Super Kweek. Dat heeft behoudens de reeds opgesomde voordelen nog een paar extra’s.
Steeds hetzelfde voer voorkomt darm en spijverteringsproblemen en ten gevolge daarvan slechte mest. De praktijk op diverse hokken leert ons tevens dat adeno en colli toestanden tot een minimum kunnen herleid worden.
Jonge onervaren duiven durven al eens met ander kuddes of overvliegende duiven meetrekken of tijdens het opleren de weg kwijt raken. Met AIDI Super Kweek mag je er gerust op zijn dat ze steeds de tank voldoende vol hebben om een flink aantal vlieguren vol te maken om zo ongehavend terug het thuisfront te kunnen bereiken.

Een 3-tal weken voor het opleren is het aan te raden een kuurtje van een 8 tot 10 dagen met AIDI Health Elixir te voorzien. Deze tinctuur op basis van bloemen, kruiden, wortels en planten zorgt voor een extra gezondheidsboost.

Eens goed opgeleerd, de duiven wat ervaring opgedaan hebben en ingevlogen zijn, kan daarna van AIDI Super Kweek overgeschakeld worden op de AIDI vliegmengelingen MIX 1-2 en 3. Daar komen we later uitgebreid op terug.
 
Alvast succes gewenst!
 
Eddy Noël
 
<<<
Nieuws
16-3-2020
Actualiteit op het duivenhok
>>>
9-8-2017
Prachtig Bourges-weekend: 15x top 100 provinciaal
>>>
24-7-2017
2 weken op rij 1e prijs!
>>>
Foto's