Home Nieuws AIDI Resultaten Kwekers Referenties Artikels Contact

Artikels

Het belang van mineralen in de moderne duivensport
28-10-2019
 


Eddy Noël

Granen en zaden zijn het hoofdbestanddeel in de voeding van onze reisduiven. We weten met zijn allen dat een goed uitgebalanceerde voermengeling van zeer groot belang is voor een optimale verzorging van onze atleten. We verwachten er immers wedstrijd na wedstrijd topprestaties van. Echter, hoe uitgebalanceerd ook, door onder andere de intensieve teelt van gewassen zal er steeds een gebrek aan mineralen optreden wanneer we grotere inspanningen vragen van onze duiven zoals bij voorbeeld tijdens de kweek of wedstrijdperiode.

Een verkeerd uitgebalanceerd voer, de steeds intensievere teelt van granen en zaden, het gebruik van allerlei herbi- en pesticides, het aanwezige blauwzuur in sommige granen en zaden, de er op aanwezige schimmels, aflatoxines enz... hebben tot gevolg dat onze duiven met nogal wat giftige stoffen in aanraking komen en tot zich nemen. Dat samen met het gebruik van bijproducten, medicijnen en het intensieve trainings- en competitieritme zorgen er voor dat de lever in het kleine duivenlichaampje heel wat afvalstoffen te verwerken krijgt. Als dit niet op de ene of andere manier geneutraliseerd of afgevoerd wordt, zal dat binnen de kortste keren het mechanisme van de duif vergiftigen. Weg weerstand, weg conditie, weg vorm…Het metabolisme van de duif vertraagt, de lever gaat minder goed werken en de darmflora raakt ernstig verstoord. Daardoor kunnen voedingsstoffen niet meer goed verteerd en opgenomen worden waardoor de duif als het ware zichzelf vergiftigt. De dieren zijn dan steeds “op zoek” en pikken meestal roodsteen dat het een lieve lust is. Ze doen dat in een poging om van de gifstoffen af te raken.In de natuur daarentegen hebben dieren de mogelijkheid de benodigde stoffen tot zich te nemen om op die manier mogelijks aanwezige gifstoffen te neutraliseren. De hedendaagse begeleiding van onze atleten laat echter niet toe dat sportduiven te pas en te onpas overal rondslenteren waardoor ze dus in de onmogelijkheid verkeren op zoek te gaan naar wat ze op dat moment nodig hebben.

AIDI Condition Plus Natural Minerals - een geheel nieuw concept - is een perfect uitgebalanceerde hoogwaardige gevitamineerde mineralenmengeling op basis van klei die perfect beantwoord aan de noden van de duivensport vandaag de dag.

AIDI Condition Plus Natural Minerals bevat een grote hoeveelheid natuurlijke enzymen, mineralen en sporenelementen die tekorten in het voer perfect aanvullen. De er in aanwezige klei heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking. Die zorgt er voor dat de gifstoffen en toxines worden geneutraliseerd, geabsorbeerd en uit het lichaam verwijderd. Dat bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor een betere natuurlijke gezondheid en een sterkere weerstand, waardoor een betere conditie en een hoger vormpeil optreedt, dat bij regelmatige gebruik bovendien ook langer aangehouden kan worden. AIDI Condition Plus Natural Minerals zijn de perfecte aanvulling tijdens de kweek, de vlieg en de ruiperiode. Meng AIDI Condition Plus Natural Minerals met een beetje snoepzaad en geef het ter beschikking nadat je de duiven gevoederd hebt. Door de hoogwaardige samenstelling zijn AIDI Condition Plus Natural Minerals erg zuinig in gebruik.

Het is zeer belangrijk deze mineralenmengeling met mate te gebruiken!

AIDI Condition Plus Minerals, de perfecte balans voor topprestaties tijdens het vlieg- kweek- en rui seizoen

 
<<<
Nieuws
16-3-2020
Actualiteit op het duivenhok
>>>
9-8-2017
Prachtig Bourges-weekend: 15x top 100 provinciaal
>>>
24-7-2017
2 weken op rij 1e prijs!
>>>
Foto's